2019 Dijital Pazarlama Stratejileri

2019 Yılında En Etkili Dijital Pazarlama Stratejileri Neler Olacak?

2019 Yılında Rekabet Her Zamankinden Daha Zor Olacak!

2019 yılında dijital pazarlama hakkında ilk bahsedilmesi gereken konu, kalabalık ve rekabet düzeyi yüksek bir ortamda çalışma yapılması gerektiğidir.

1,3 milyardan fazla web sitesi dijital ortamda ziyaretçi kazanmak için mücadele verirken, Google üzerinde indeksli sayfa sayısı 130 trilyonu aştı.
Günde 10.000 Pazarlama Mesajı Gören ve Dikkat Aralığı 8 Saniyeye Düşen Kişileri Etkilemeniz Gerekiyor!

American Marketing Association (AMA) web sitesinde yer alan bir haberde ortalama bir tüketicinin günde 10.000 pazarlama mesajı gördüğü (buzdolabındaki ürün etiketleri gibi mesajlar dahil) belirtiliyor.

Microsoft tarafından gerçekleştirilen bir çalışmada tüketicilerin günde 600 mesaja maruz kaldıkları söyleniyor.

Microsoft tarafından 2.000 katılımcı ile gerçekleştirilen başka bir çalışmada ise, dikkat süresinin 8 saniyeye düştüğü ortaya çıktı.

Faceboook, mobil kullanıcıların bir içeriği incelemek için ortalama olarak sadece 1,7 saniye harcadığını söylüyor.

Her gün karşılarına çıkan iletişim mesajı sayısı o kadar arttı ki, insanlar artık okumuyor, sadece göz gezdiriyor, ta ki karşılarında gerçekten ilgilendikleri bir şey görene kadar.

İşte tam da bu nedenle, vereceğiniz mesajın alacak kişi ile tam olarak örtüşmesi gerekiyor.

Kısa Süre İçinde Kullanıcıların İlgisini Kazanmak İçin, Odaklı Mesajlar Kullanmalısınız!

2019 yılında artık tüm kitleleri tek bir pazarlama mesajı ile motive etmek çok zor olacak.

Her gün sizin mesajınız haricinde binlerce başka mesaj gören, göz gezdirip detaylı okumayan, dikkat süresi birkaç saniye olan kişileri etkilemek için bu kişilerin ilgi eşiğini aşmalı, gördükleri diğer mesajlar arasında öne çıkıp, fark edilmeyi sağlamalısınız. Bunu tüm kitlelere tek bir mesaj vererek yapamazsınız.

Hedef kitlenizi, farklı ve odaklı mesajlar verebileceğiniz alt kitlelere bölmeli ve her alt kitle ile onlara özel iletişim kurarak fark yaratmalısınız.

2019 Yılında SEO Başarısı İçin Ne Yapmalısınız?

2019 yılında artık site üzerinde birkaç işlem yaparak Google’da önde gelmek mümkün gözükmüyor. SEO başarısı için “Araştırma ve Doğru Stratejileri Geliştirme, Site Üstünde Çalışmalar, Site Kullanışlılığı ile İlgili Çalışmalar, Bağlantı Geliştirme ve Web Genelinde Popülerliği Arttırmak İçin Çalışmalar” gibi başlıklar altında geniş kapsamlı bir çalışma yapmanız gerekiyor.

Bu çalışmalar ile arama sonuç sayfasında önde gelseniz bile, bireylerin sizin sitenize tıklama oranı ve tıkladıktan sonra sitenizde kalıp kalmamaları gibi faktörler bu başarının kalıcılığını belirliyor. Bu nedenle ek bir çalışma olarak “Arama Sonuç Sayfasına Yönelik Çalışmalar” büyük önem taşıyor.

Google giderek artan şekilde arama sonuç sayfası yapısını öne çıkarılmış (featured) snippet, reklamlar, görsel ve video gibi öğeler ile geliştiriyor. Böyle bir ortamda bu konulara yönelik olarak ekstra SEO çalışmaları yapmanız gerekiyor.

2019 Yılında Dijital Reklamlar İle En Yüksek Dönüşümü Nasıl Üretebilirsiniz?

2019 yılında dijital reklamların etkinliğini geliştirmek konusu öncelik taşıyor.

Reklamları engelleyen uygulamalar (Ad block) kullanıcı sayısının hızla yükselerek 600 milyonu aşması, pek çok mobil reklam tıklamasının yanlışlıkla yapılması, bir mobil reklama isteyerek sık olarak tıklarım diyenlerin %8 seviyesinde kalması gibi rakamlar göz önüne alındığında, geniş kitlelere genel mesajlar vermek 2019 yılında artık reklam bütçesini boşa harcamak anlamına geliyor.

Dijital reklam çalışmalarında en yüksek dönüşümü sağlamak için hedef kitleleri doğru şekilde bölmek ve her alt kitle ile bu kişileri en çok motive edecek şekilde iletişim yürütmek gerekiyor.

2019 Yılında Sosyal Medya Çalışmalarında Nelere Dikkat Etmelisiniz?

2007 yılında 373 milyon kişi olan sosyal medya global kullanıcı sayısı, günümüzde 3 milyar kişiyi aştı. Bu canlı yapıya rağmen, markalar hala pek çok araştırmada en büyük problem olarak sosyal medyadan ticari sonuç (ROI) elde etmek konusunu belirtiyorlar.

Diğer pazarlama çalışmalarında olduğu gibi, sosyal medyada da farklı mesaj verilebilecek her kitleyi ayrıştırmak ve onlara hayata bakış açıları ile tam olarak örtüşecek mesajlar sunmak en iyi etkiyi sağlıyor.

Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn ve Twitter gibi her sitede, bu platforma özel stratejileri geliştirmek önem taşıyor. Başarı için, haber akış sayfası algoritmalarının çok önem verdiği etkileşim sağlamak konusuna öncelik vermek gerekiyor.

2019 Yılında E-bültenler İle Nasıl Başarı Sağlarsınız?

Her gün 281 milyar adet e-posta gönderiliyor. Bu yoğunluk göz önüne alındığında, hedef kitlenizdeki insanlara düzenli olarak ulaşmak açısından çok çekici olan e-bültenler konusunda, kişilerin ilgisini çekmek için önemli çaba sarf etmek gerektiği ortaya çıkıyor.

Gerçekleştirilen araştırmalarda, alıcı kitlesi alt gruplara bölünen ve her gruba en çok ilgilenecekleri mesajlar verilen bültenlerin daha çok açıldığı, okunduğu ve sonuç sağladığı belirtiliyor.

E-bülten gönderim zamanı, gönderim sıklığı, konu satırı, görsel yapısı, içerik değeri ve dönüşüm yönlendirmeleri gibi konulara özen göstermek de başarı için önem taşıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir