Facebook Sayfası Nedir? Nasıl Kullanılır?

Hızla gelişen sosyal medyada, 2010 yılı itibariyle 400 milyon kişiye ulaşan kullanıcı sayısı ile ilk akla gelen örnek Facebook.

CNN Turk sitesinde 2010 yılı Şubat ayında yayınlanan bir habere göre, ülkemizde de Facebook sitesine olan ilgi çok açık şekilde rakamlara yansımış gözüküyor. Türkiye, 14 milyon üye ile, ABD ve İngiltere’nin ardından Facebook’da çok üyeye sahip üçüncü ülke durumunda bulunuyor.

Bu durum, ister istemez şirketleri de Facebook sitesine çekiyor.

Bunun aksi örneklere sıklıkla rastlansa da, Facebook yardım bölümünde, Facebook Sayfasının sadece şirketin yetkilileri tarafından açılabileceğinden bahsediliyor. Dolayısı ile, başka birileri sizin isminiz için sayfa yaratmış ise, buna itiraz hakkınız bulunuyor.

Başlamak için, bir Facebook hesabı açmak yeterli oluyor. Facebook ana sayfasından “Bir ünlü, müzik grubu ya da işletme için Sayfa oluştur.” bağlantısına tıklayarak, adım adım sayfanızı oluşturabilirsiniz.

Sayfanız oluştuktan sonra, onu geliştirene kadar pasifte tutup, daha sonra istediğiniz zaman aktif hale getirebiliyorsunuz.

Sayfayı açtıktan sonra, yenilik ve gelişmeleri duvar bölümünüzde paylaşabilir, sizi “beğenen” kişiler ile birliktelik oluşturabilirsiniz. Resim ve video paylaşımı, etkinliklerin duyurulması, anketler düzenlenmesi gibi özelliklerin yanı sıra, FBML uygulamasını kullanarak şirketiniz için sayfada yeni menü başlıkları oluşturmanız ve bu sayfalarda kendi belirleyeceğiniz şekilde sunuş yapmanız da mümkün. Bu durum, banner kullanımı, kampanyaların duyurulması gibi konularda önemli esneklik sağlarken, sol kolonun etkili kullanımı ile sayfa görsel yapısı da canlanmış oluyor.

Ayrıca, blogunuzdan RSS ile bilgileri otomatik almak, Twitter ile entegrasyon sağlamak, sayfaya gelen kişilerin ancak sayfanızın “beğenenleri” arasına katılarak görebilecekleri özel içerik kullanmak gibi değişik seçenekler de yaygın olarak kullanılıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir