Facebook Yeni Şirket Sayfaları Ne Getiriyor?

Facebook, 2012 Mart sonunda şirket sayfalarını da bireysel profil sayfaları gibi yeni görsel formata geçireceğini duyurdu. Bu yeni yapı şirketler için daha keyifli bir sürecin başlangıcı olacağa benziyor. Bu konuyla ilgili genel değerlendirmemizi aşağıda bulacaksınız.

Görsel Yapı:

Sayfaların üst bölümlerine 850 x 315 piksel büyüklüğünde bir resim alanı gelmiş durumda. Bu yapı, sayfaları çok daha renkli bir hale getirirken, şirketin güncel konularını ön planda yansıtmasına imkan sağlıyor.

Yazı – Resim – Video Girişleri / Duvar:

Duvardaki görsel öğeleri eskiye oranla daha büyük ölçülerde kullanmak mümkün oluyor ve bu durum çok daha etkili bir görüntü sağlıyor:

Yönlendirme:

Facebook sayfasından diğer web varlıklarınıza yaptığınız yönlendirmeler ön planda oluyor ve etkili kullanılıyor.

Etkileşim / Uygulamalar:

Uygulamalara yapılan yönlendirme butonları artık daha büyük ve görsel tasarımı etkili şekilde uygulamalara yönlendirme yapılabiliyor. iframe sayfaların genişlikleri de arttığı için, Facebook alt sayfalarını da artık gerçek anlamda web sitesi gibi kullanmak mümkün oluyor.

Hayran Gönderileri:

Eski yapıya göre toplu halde sunulan gönderiler daha derli toplu bir yapı sağlıyor.

Sonuç olarak,

Facebook’ta yeni şirket sayfaları eski sayfalara oranla görsel etkisi çok daha artmış, daha fonksiyonel ve gerçek anlamda bir web sitesi olarak kullanılabilecek bir yapı sağlıyor. Bu özellikleri ile yeni yapının hızla benimseneceğini ve şirketler / ajanslar tarafından yaratıcı kullanımlar ile eskisine oranla daha etkili şekilde kullanılacağını tahmin edebiliriz.

—-

Sanal Mimarlar olarak, müşterilerimiz daha ilk günlerinden itibaren bu yapıya geçmiş durumda. Siz de şirketinize özel olarak neler yapılabileceğini öğrenmek için http://www.sanalmimarlar.com/iletisim.php sayfasından bize bilgilerinizi iletebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir