Instagram Takipçi Sayısını Arttırmak İçin Markalara Etkili 7 Öneri

Instagram’ın Popülerliği Hızla Artıyor

Popülerliği hızla artan Instagram 2018 yılında 800 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda. Instagram’a her gün 95 milyon fotoğraf yüklenirken, 4,2 milyar adet beğeni oluşuyor.

Türkiye 33 milyon kullanıcı ile en çok kullanıcıya sahip 5. ülke durumunda bulunuyor.

Rakamların bu ilgi çekici yapısı, markaları da bu ortama çekiyor. 2018 yılı itibariyle 25 milyon marka Instagram’da faaliyet gösteriyor.

Peki siz bu ortamda gücünüzü nasıl arttırabilir, takipçi sayınızı nasıl yükseltebilirsiniz?

Bu konuda aşağıdaki 7 öneri size yardımcı olacaktır.

1. Web Varlıklarınızı Etkili Kullanın

İlk olarak, web sitenizden Instagram sayfanıza bağlantı vererek, ziyaretçilerinizin Instagram sayfanıza kolayca ulaşmasını ve sayfanızı beğenmesini sağlayabilirsiniz.

Web siteniz dışında sahip olduğunuz (blog gibi) web varlıklarından ve sosyal medya hesaplarından da profil bağlantısı olarak ya da post içerikleri ile Instagram sayfanıza yönlendirme yapabilirsiniz.

2. E-bültenlerden Destek Alın

E-bülten listenize duyuru yaparak, Instagram sayfanızı beğenmelerini isteyebilirsiniz. Bir teşvik ile bir araya getirdiğinizde en iyi sonucu verecektir.

3. Yarışmalar Düzenlemeyi Düşünün

Eski dönemlerde sık olarak kullanılan ve artık daha az tercih edilen bir yol olmakla beraber, sayfanda yarışmalar düzenleyebilirsiniz.

Bunu yaparken, yarışmaya ve sayfanıza katılacak olan kitlenin, hedef kitlenizden farklı ve alt seviye bir kitle olmamasına dikkat etmeniz gerekir.

4. Yüksek Etkileşim Yaratın

Sayfada gireceğiniz postlarda etkileşim yaratacak içeriklere öncelik verin. Sağlayacağınız her etkileşim, bu etkileşimi yapan kişinin arkadaşlarına da ulaşma potansiyeli taşıdığı için daha geniş kitlelere ulaşmanızı sağlayacaktır. Son Instagram algoritması, sağlanan etkileşimleri olumlu değerlendirmektedir.

Instagram’da postlarda etkileşim yaratmak için kullanacağınız görselin yapısı ve hedef kitleye erişmek için kullanacağınız etiket seçimi önemlidir. Etiketler ile hayran sayınızdan daha geniş bir kitleye erişebilirsiniz.

5. Facebook Reklamlarını (Instagram Üzerinde) Kullanın

Reklam olarak, Instagram için Facebook gibi doğrudan hayran kazanma reklamı şeklinde bir model bulunmuyor. Bu nedenle, bağlantıyı Instagram sayfa adresi olarak belirleyerek, web sitesi hedefli reklam modeli ile dolaylı bir çözüm üretilebiliyor.

Böyle bir reklam modeli kullandığınızda “…. için sayfamızı beğen.” ya da “….yı sayfamızda takip et.” gibi kısa, sonuca dönük ve Instagram sayfa adınızı da içerecek şekilde bir metin kullanmak en iyi sonucu sağlayacaktır.

6. Firmanızın Gücünden Destek Alın

Firmanızın internet dışı dünyada gerçekleştireceği çalışmalar ile Instagram sayfanıza destek olabilirsiniz.

Örneğin markanın mağazaları var ise, mağazaya gelen herkese üzerinde sosyal medya adreslerinin yazılı olduğu küçük renkli kartlar dağıtabilirsiniz. Ürün etiketleri ya da kutuları üzerinde sosyal medya adreslerini yazabilirsiniz.

Basın bültenlerinde, reklamlarda, outdoor çalışmalarda ya da etkinliklerde Instagram sayfa adresinize yer vererek, hedef kitlenizi Instagram sayfanıza katılmaya davet edebilirsiniz.

7. Bazı Başka Fikirler

Kurumsal bir yaklaşım olmamakla birlikte, bazı hesap yöneticileri “ben seni takip edeyim, sen de beni takip et” mantığı ile çeşitli hesapları takip edebiliyor. Bir süre sonra kendilerini takip etmeyen kişileri silip, yeni kişileri takip ederek hayran sayı-larını arttırmaya çalışıyor.

Bu yaklaşımın bir varyasyonu olarak, hedef kitlede bulunan kişilerin postlarını beğenmek söz konusu olabiliyor. Bu şekilde sizin hesabınızdan haberdar olan kişiler, sizin postlarınızı beğenebiliyor ya da hesabınızı takip edebiliyor.

Kimi zaman hesaplarına otomatik beğeni satın alan hesap yöneticileri de olabiliyor. Bu şekilde bilgileri dışında hesaba gelen kişilerin önemli bir bölümü kısa süre içinde hesabı takip etmeyi bırakıyor, kalanlar ise etkileşim ya da dönüşüm üretmiyor. Bu çerçevede otomatik beğeni satın almak çok mantıklı bir hareket olarak gözükmüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir